domingo, febrero 26, 2006

POR EL BUEN CAMINO

Copio literalmente del blog de Jordi Pedret compañero del PSC, creo que es bastante interesante y es una pena porqué casi nadie se ha hecho eco de la noticia.

"El 21 de febrer al vespre, el Congrés dels Diputats va encetar el bon camí en la qüestió del vot dels ciutadans estrangers residents a Espanya.
L'extensió dels drets de participació política sembla ser, amb poc marge de dubte, una eina de primera importància en les polítiques d'integració social de la població immigrada, i és també un element essencial en el tombant d'una política d'estrangeria a una política d'immigració i d'integració, que ha decidit el Govern socialista de Rodríguez Zapatero, tal com va destacar ahir mateix - per a felicitar-se'n - la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI), organisme depenent del Consell d'Europa.
Ahir el Ple del Congrés va assistir a un molt interessant debat a conseqüència del qual es va aprovar per unanimitat l'esmena presentada pel Grup Parlamentari Socialista, i defensada pel Diputat Antonio Hernando, a la Proposició no de Llei (és la complicada manera que tenim de dir proposta de resolució) presentada pel Grup Parlamentari IV-IU-ICV.
El texte exacte de la PNL (Resolució) aprovada pel Congrés dels Diputats és el següent:
"El Congreso de los Diputados acuerda estudiar en el seno de la Comisión Constitucional las medidas necesarias para favorecer la integración social de los inmigrantes residentes de larga duración, en el ámbito de la participación política, previo consenso con todos los grupos parlamentaris, y el diálogo con las Comunidades Autónomas, Ayuntamientos, interlocutores sociales, organizaciones no gubernamentales y asociaciones de inmigrantes.
En este sentido, el Congreso de los Diputados insta al Gobierno a avanzar, atendiendo a criterios de reciprocidad, en el ejercicio del derecho de sufragio activo y pasivo de los extranjeros en España en los términos que establece el artículo 13,2 de la Constitución."
La meva satisfacció davant d'aquesta aprovació unànime és triple. En primer lloc per que considero que és un pas en la bona direcció, i és sabut que fins els viatges més llargs comencen per un primer pas. En segon lloc per que coincideix amb la voluntat del Grup de Treball per al Dret al Vot dels Immigrants del Partit dels Socialistes de Catalunya, en quines feines participo. En tercer lloc per que la meva condició de vocal de la Comissió Constitucional del Congrés em permetrà participar en els treballs de desplegament de la resolució aprovada."

Creo que este es el camino para conseguir una verdadera cohesión social y una integración plena.

1 Comments:

Blogger Jordi Pedret said...

Karim:
Gracias por la cita. Creo que realmente es una noticia muy importante y que, aunque sólo sea el inicio del camino, viene a sepultar la política sobre inmigración concebida como control y defensa, para afrontar las reales oportunidades de integración y enriquecimiento social que el fenómeno migratorio permite.

12:20 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Oposiciones Masters
courses: .fr.tw.cn.ru
Counter
hit Counter